Werknemer weigert adviezen bedrijfsarts op te volgen

Rick werkt fulltime als monteur bij een bedrijf dat diensten verleent in klimaatbeheersing. Rick is niet alleen goed in zijn vak, maar ook goed in het opknappen van oude huizen. Hij heeft onlangs met zijn vriendin een huis gekocht dat opgeknapt moet worden. In de vrije tijd die Rick nog over heeft, speelt hij graag rugby. Tijdens een rugbywedstrijd verdraait Rick tijdens een val zijn knie. Hij heeft een scheurtje in zijn kniebanden.
Rick geeft aan veel last van zijn knie te hebben en niet te kunnen werken. De leidinggevende meldt Rick ziek en laat hem oproepen voor het spreekuur van de bedrijfsarts. Die stelt vast dat Rick zeker acht weken zijn eigen werk niet kan uitvoeren. Hij moet rust nemen en op krukken lopen. Voor Rick creëert de leidinggevende aangepast werk. In deze periode van acht weken ziet een collega hem al klussend in zijn nieuwe huis. De collega meldt dit bij de leidinggevende.
Wat moet de leidinggevende doen? 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen