Kraamverlof

Ook de partner van de moeder kan rond de bevalling behoefte hebben aan verlof. Bijvoorbeeld om bij de bevalling aanwezig te zijn of om voor de andere kinderen te zorgen. De wet biedt hiervoor verschillende mogelijkheden, zoals kraamverlof, ouderschapsverlof en calamiteitenverlof. 

  • De partner van de moeder heeft recht op twee werkdagen betaald kraamverlof. Dit wordt ook wel ‘vaderschapsverlof’ genoemd, maar het geldt ook voor andere relaties.
  • Naast de twee betaalde dagen kraamverlof heeft de partner van de moeder ook recht op drie dagen onbetaald ouderschapsverlof.
  • Voor bijzondere persoonlijke gevallen waarin een werknemer halsoverkop weg wil of moet van het werk bestaat er calamiteitenverlof. De bevalling is zo’n bijzondere persoonlijke situatie.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen