Calamiteitenverlof en ander kort verzuimverlof

Als een werknemer te maken krijgt met een bijzondere en acute situatie waardoor hij direct weg moet van het werk, kan hij calamiteitenverlof opnemen. Daarnaast kan kort verzuimverlof worden opgenomen voor bijzondere persoonlijke omstandigheden. 

  • Calamiteitenverlof en kort verzuimverlof zijn bedoeld voor onvoorziene situaties en verplichtingen die niet in de vrije tijd van de werknemer kunnen worden afgehandeld. 
  • Er zijn verschillende regels rondom calamiteitenverlof en kort verzuimverlof. Als een werknemer verlof opneemt, kun je dat niet weigeren.  
  • De duur van het verlof staat niet vast. Het kan verschillen van een paar uur tot een paar dagen, afhankelijk van reden voor het verlof.
  • Als je vermoedt dat misbruik wordt gemaakt van het calamiteitenverlof, kun je daarvoor beleid opstellen.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen