Sollicitant verzwijgt gezondheidsklachten

Boris is bedrijfsleider bij een supermarkt. Hij voert een leuk sollicitatiegesprek met Fajah. Ze lijkt de ideale kandidaat voor de functie van winkelmedewerker en hij neemt haar aan. Niet lang na aanname blijkt Fajah echter chronische rugklachten te hebben. Ze komt ziek thuis te zitten. Fajah heeft de kwaal niet gemeld in het sollicitatiegesprek. Boris neemt zich voor om sollicitanten voortaan te vragen naar gezondheidskwalen. Daarnaast belt hij Fajah en zegt hij dat ze de gezondheidsklachten had moeten melden. Is dit verstandig?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen