Concurrentiebeding afspreken in een vast arbeidscontract

Met een concurrentiebeding verbiedt u de werknemer om na afloop van zijn arbeidsovereenkomst bij een concurrent aan de slag te gaan of een concurrerend bedrijf te starten. Dat verbod geldt altijd voor een bepaalde tijd. U beschermt daarmee uw belangen zoals de

  • concurrentiepositie;
  • unieke bedrijfsprocessen;
  • kennis van de markt, producten of innovaties;
  • unieke bedrijfsinformatie zoals de opbouw van de prijs van producten, etc.

Er gelden strikte regels voor het afspreken van een geldig concurrentiebeding. Als het beding niet aan de eisen voldoet, is het ongeldig.

Een concurrentiebeding is iets anders dan een relatiebeding. Het relatiebeding gaat vooral over het beperken van contacten met bepaalde klanten.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen