Werknemer moet plots weg voor een privé-calamiteit

Op een woensdagochtend staat Luuk aan uw bureau. Flink ontdaan vertelt hij dat zijn vader een hartaanval heeft gehad en in levensgevaar naar het ziekenhuis wordt gebracht. Luuk zegt dat hij direct weg moet om zijn moeder thuis op te halen zodat hij samen met haar naar het ziekenhuis kan. U begrijpt zijn situatie en zegt dat het goed is.

Soms hoef je niet lang na te denken of een situatie recht geeft op calamiteitenverlof. Natuurlijk, u leeft met Luuk mee, maar ook objectief gezien is dit een onvoorziene omstandigheid waardoor het werk direct moet worden onderbroken. Zeker gezien het feit dat Luuks moeder slecht ter been is en geen auto kan rijden. 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen