Werknemer wil zorgen voor haar zieke moeder en vraagt daar verlof voor aan

Hanna werkt als reisplanner bij een reisbureau. Het gaat de laatste tijd niet goed met haar moeder. Hanna’s moeder is 85 en heeft verschillende kwalen, waaronder vergevorderde Parkinson. Vorige week heeft de moeder van Hanna bovendien een longontsteking opgelopen, waardoor zij erg verzwakt is. De huisarts heeft aangegeven dat de moeder van Hanna waarschijnlijk niet lang meer te leven heeft. Hanna wil zo veel mogelijk thuis bij haar moeder zijn om haar te verzorgen tot haar overlijden. Ze heeft geen broers of zussen en haar vader is een paar jaar geleden overleden. Hanna meldt bij u dat zij kortdurend zorgverlof wil opnemen.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen