Proeftijdontslag wegens ziekte

Een leidinggevende is een arbeidsovereenkomst met een proeftijd van twee maanden aangegaan met een nieuwe medewerker. Een week voordat de nieuwe medewerker zou gaan beginnen krijgt hij een meervoudig hartinfarct. Al snel blijkt dat hij een lange revalidatieperiode voor de boeg heeft, waarschijnlijk een maand of vier. De leidinggevende beëindigt de arbeidsovereenkomst in de proeftijd. Als reden geeft hij op dat hij de proeftijd nu niet kan gebruiken om te beoordelen of de medewerker geschikt is voor de functie.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen