Werknemer overtreedt zijn concurrentiebeding

Leila is inkoper bij uw bedrijf Sensibuy, een inkooporganisatie voor zorginstellingen, en heeft gesolliciteerd als inkoper bij het concurrerende bedrijf ZorgVrij, ook een inkooporganisatie. De procedure gaat snel en binnen twee weken heeft ze haar contract getekend. Ze vertelt u dat ze ontslag neemt om bij ZorgVrij aan de slag te gaan. Leila heeft een concurrentiebeding waar u haar aan wilt houden.

U wijst haar erop dat er in haar contract een concurrentiebeding staat. Leila zegt dat ze al heeft getekend en er dus toch niets meer aan te doen is. Welke stappen onderneemt u?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen