Werknemer verzoekt om ontslag uit zijn concurrentiebeding

Jannick is accountmanager bij uw bedrijf Tokso, een bedrijf dat kozijnen maakt en verkoopt, en wil solliciteren bij HoutKo, bedrijf dat ook kozijnen produceert en verkoopt. Dat bedrijf is voor hem makkelijker te bereiken vanaf huis. Ze hebben hem ook een baan als accountmanager aangeboden. Het bedrijf opereert over het algemeen in een andere branche; niet zoals Tokso in het maatschappelijk onroerend goed. Jannick vraagt u of hij ontslagen kan worden uit zijn concurrentiebeding omdat Houtko niet een echte concurrent is; het bedrijf is actief in een heel ander branche.

Wat kunt u doen?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen