Initiatief POP-gesprek bij werknemer

Marga is docente op een ROC. Ze is heel creatief en bedenkt vaak nieuwe vormen om de lessen voor haar studenten boeiend te maken. Haar leidinggevende ziet dit talent in haar en zou graag willen dat er meer gebruik van wordt gemaakt in het team. Hij ziet voor zich hoe Marga een aantal collega’s zou kunnen coachen in het gebruik van vernieuwende lesvormen.

Marga heeft een POP-gesprek en haar leidinggevende ziet dat als een mooie kans om dit aan haar voor te stellen. Echter, als hij hier in het POP-gesprek op aandringt, merkt hij dat Marga afhaakt. ‘Ik vind het leuk om zelf nieuwe dingen uit te proberen, maar ik houd er echt helemaal niet van om in het team op de voorgrond te treden. Net alsof ik het allemaal zo goed weet. Daar doe je me echt geen plezier mee!’ Wat kan de leidinggevende beter doen?
 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen