Het geleerde niet toepassen

Anneloes werkt al 25 jaar als docent in het voortgezet onderwijs. Onlangs heeft ze een training gevolgd. Hierin leerde ze om op een meer activerende manier les te geven, onder andere door digitale technologie – zoals internet, iPads en smartphones – in de klas te gebruiken. Het is een hele omschakeling voor haar, maar ze is er enthousiast over. Toch vindt ze het moeilijk om de nieuw geleerde vaardigheden goed in de klas toe te passen. Onder andere omdat:

  • de technische hulpmiddelen nog niet voldoende in de klas aanwezig zijn. Er zijn slechts een paar iPads beschikbaar en er is een beperkt aantal computers met veilig internet.
  • wat ze in de training geleerd heeft, is niet een-twee-drie toepasbaar op het vak wiskunde dat zij geeft. Ze moet zelf nog een vertaling maken naar haar eigen lessen en klassen.
  • haar collega’s niet naar de training zijn geweest en die geven in hun eigen klas nog steeds op de ‘oude’ manier les. Het stimuleert Anneloes niet om haar lessen anders te doen, omdat de collega’s vaak aangeven dat het zo niet past binnen de wiskundemethode die gebruikt wordt.

Anneloes dreigt algauw terug te vallen op haar oude manier van lesgeven.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen