Sollicitant niet afwijzen vanwege dragen hoofddoek

Fatima solliciteert naar de functie van winkelmedewerker. In de vestiging van het bedrijf in huishoudelijke artikelen vult zij een sollicitatieformulier in en overhandigt dit aan Lisette, de bedrijfsleidster. Lisette maakt een opmerking over de hoofddoek van Fatima. Fatima meent dat zij zou hebben gezegd dat zij niet met een hoofddoek voor het bedrijf kan werken. Lisette herinnert zich dat ze heeft gezegd dat zij zou navragen bij de rayonleidster of er met een hoofddoek mag worden gewerkt. Fatima ontvangt geen reactie op haar sollicitatie.
Wat had Lisette anders moeten doen?

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen