Adviseren vanuit eigen ervaringen

Productiemedewerker Hans krijgt van zijn leidinggevende Frits de taak toebedeeld om zijn collega’s meer aan te sturen tijdens de uitvoering van werkzaamheden. Hans krijgt deze rol toebedeeld op basis van zijn kennis en ervaring. Hij blijft wel ‘één van de collega’s’.

De collega’s accepteren Hans niet in de nieuwe rol waarin hij het voortouw neemt. Daarom vraagt Hans aan Frits om hem hierin te coachen.
Frits weet uit ervaring hoe moeilijk het is om – als je vanuit ‘de groep komt’ – leiding te nemen over degenen die eerst je collega’s waren. Het geeft hem een goed gevoel om Hans te adviseren vanuit zijn eigen succeservaringen: het onderstreept wat hij zelf destijds goed heeft aangepakt en hopelijk kan hij Hans daarmee helpen.

Hans vraagt er ook naar: 'Hoe heb jij dat zo goed voor elkaar gekregen?'

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen