Cultuurverandering in gang zetten

In zorginstelling De Zonnebloem wil men dat de patiënten gaan leren meer zelf te doen en dat de zorgmedewerker hen ondersteuning gaat geven in het proces van ‘zelfverzorging’. Deze cultuurverandering sluit aan bij de huidige maatschappelijke ontwikkelingen.

De werknemers die al lange tijd in de zorginstelling werken, hebben moeite met deze cultuuromslag. Ze hebben in het verleden juist geleerd dat ‘goede zorg’ betekent dat je de patiënt zo veel mogelijk ‘in de watten legt’. Wanneer een patiënt hulp inroept, is hun eerste reactie dan ook om te doen wat de patiënt vraagt in plaats van te kijken naar wat de patiënt zelf kan.

Deze werknemers kozen ooit voor dit beroep omdat ze graag mensen willen helpen, alleen ziet dat 'helpen' er nu heel anders uit. 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen