Oudere werknemers motiveren om zich te blijven ontwikkelen

  • Door de verhoging van de pensioenleeftijd blijven werknemers tot op latere leeftijd werken. Juist nu het verandertempo in organisaties hoog ligt, moeten – ook oudere – werknemers voortdurend bijblijven en niet vastroesten in hoe ze hun werk altijd al deden.
  • Er zijn verschillende mogelijkheden om oudere werknemers gemotiveerd te houden om te leren en zich te blijven ontwikkelen. Onderzoek samen wat hem motiveert om te leren.
  • Organiseer variatie in taken, zodat de werknemer niet afgestompt raakt.
  • Stimuleer dat je werknemers regelmatig samenwerken met collega’s die ze nog niet goed kennen of die anders werken.
  • Zorg dat ouderen open in gesprek kunnen gaan over loopbaanvragen. Laat bijvoorbeeld workshops organiseren over toekomstbeelden of bied een gesprek aan met een loopbaanadviseur.
  • Beperk verplichte scholing. Bij een oudere werknemer wekt dat al snel weerstand op als hij het nut er niet van inziet.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen