Motivatie werknemer om te blijven leren

Jaap is al 30 jaar leerkracht op een basisschool. Hij heeft veel onderwijsvernieuwingen langs zien komen en de laatste jaren is hij nauwelijks meer te motiveren voor vernieuwingen. Zijn leidinggevende Carla heeft moeite met Jaaps opstelling, wanneer er een cursus wordt aangeboden voor het team. Jaap steekt zijn weerstand dan niet onder stoelen of banken: ‘Weer iets nieuws zeker. Nou, niet elke vernieuwing is een verbetering!’

Pas als Carla eens diepgaand in gesprek gaat met Jaap, ontdekt ze dat hij nog wel degelijk de motivatie heeft om zich te blijven ontwikkelen. Hij geeft aan dat hij graag meer wil leren over kinderen met gedragsproblemen zoals ADHD en autisme. Hij heeft kinderen met dergelijke problemen in de klas en wil graag leren hoe hij daarmee goed om kan gaan, zodat hij deze kinderen kan bieden wat ze nodig hebben.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen