Vastroesten in een functie

 Wim is 60 jaar en senior consultant bij een groot HR-adviesbureau. Hij werkt er al 25 jaar en heeft zich altijd met één specialisatie beziggehouden: advisering over functiewaardering.

Zijn leidinggevende merkt dat Wim nogal eens klachten van klanten krijgt over zijn werk. Hij houdt nog steeds vast aan de ‘oude concepten’ waarin hij vroeger succesvol was, maar die nu al lang passé zijn. Hij wordt ook steeds minder gevraagd voor klantopdrachten en heeft dus te weinig werk.

Zijn leidinggevende gaat in gesprek met Wim, om hem duidelijk te maken dat hij niet is meegegroeid met de ontwikkelingen in zijn vakgebied. De leidinggevende zegt dat Wim moet zorgen dat hij weer in beweging komt: hij moet zich de nieuwe ontwikkelingen in zijn vak eigen maken en/of een overstap maken naar een ander team zodat hij weer eens wat nieuws leert.

Het is voor Wim een nogal bedreigend gesprek en hij schiet helemaal in de weerstand. Hij blijkt al zo ‘vastgeroest’ te zijn dat deze stappen veel te groot voor hem zijn. Een week later meldt hij zich ziek en vervolgens zit hij maandenlang thuis.

 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen