Vastleggen van voorschriften, regels en procedures

De monteurs van een fabriek die bussen bouwt, moeten in hun werk veel voorschriften gebruiken. Voor elk onderdeel van hun werk zijn er voorschriften die ze moeten volgen. Ook zijn er enorme lijsten met aanwijzingen die ze moeten afvinken.

De monteurs klagen nogal eens: ‘Alsof we kleuters zijn! Als je thuis een schuurtje bouwt, weet je toch ook hoe je een hamer moet vasthouden? Dat hoeft echt niet in detail beschreven en afgevinkt te worden!’ De monteurs voelen zich onvoldoende erkend in hun vakmanschap.

Als monteurs iets tegenkomen in het werk dat beter afgehandeld zou kunnen worden door het anders te doen dan volgens het voorschrift, doen zij dit niet ‘omdat we de procedure moeten volgen’. De eigen denkkracht van de monteurs wordt zo stilgelegd. Routinematig voeren ze enkel nog uit wat voorgeschreven wordt en daar leren ze niets nieuws meer van.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen