Ook oudere werknemers mogen fouten maken

Mark is trainer bij een opleidingsinstituut. Hij geeft al jaren trainingen voor leidinggevenden, volgens een bekend opleidingsconcept. Gezien zijn status als ervaren trainer ervaart Mark steeds meer de druk ‘dat hij het allemaal moet weten’. Hij voelt die druk zowel vanuit zijn cursisten als van collega’s die wel eens met hem meelopen om het vak te leren.

Het risico ontstaat dat Mark steeds meer het gevoel krijgt voortdurend te moeten ‘bewijzen’ dat hij het allemaal al weet. Geen vraag zou hij onbeantwoord moeten laten, omdat hij zo ervaren is.
Op den duur wordt dit beklemmend en leert Mark niets nieuws meer bij, omdat hij het zich – in zijn ogen – niet kan permitteren om af en toe nog een ‘onwetende’ en een ‘lerende’ te zijn. Het risico bestaat dat hij op den duur vastloopt in zijn ‘vaste kunstjes’, omdat hij niets nieuws meer leert.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen