Praktische zaken organiseren

Ron wordt op zijn eerste werkdag door leidinggevende Wim voorgesteld aan Charlotte, degene die het secretariaat van de afdeling voert. Wanneer hij vragen heeft over praktische zaken, zal zij hem daarbij helpen. Charlotte heeft veel afdelingstaken op haar bordje liggen en pas tijdens het voorstellen hoort ze dat zij het aanspreekpunt voor Ron is.

Ron loopt vanaf de eerste dag tegen allerlei praktische zaken aan die nog niet goed zijn geregeld: zijn toegangspasje, inlogcode, koffiekaart en dergelijke zijn nog niet aanwezig. Hij loopt er elke keer mee naar Charlotte, maar die laat merken dat ze niet voortdurend tijd heeft om hem te helpen. Ze stuurt hem van het kastje naar de muur. Het resultaat is dat Ron algauw afhaakt om nog iets aan haar te vragen en eigenlijk hij zo niet goed verder kan. Hij besteedt veel tijd niet effectief, door zelf noodoplossingen te bedenken (hij neemt zijn eigen laptop mee, vraagt steeds aan collega’s of hij hun pasje mag lenen enzovoort). Pas na twee weken is alles geregeld, maar hij heeft zich in de tussentijd wel een ‘zeur’ gevoeld.

 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen