Begrip en geduld tonen

Sandra is net begonnen als opleidingsadviseur bij een onderwijskundig bureau. Ze heeft hiervoor twee jaar bij een ander bureau gewerkt. Ze voelt zichzelf echter nog wel een ‘junior’.

Omdat ze al ervaring heeft, geeft de leidinggevende Sandra direct een grote opdracht. Sandra voelt de druk om het in één keer goed te doen, ze is bang ‘door de mand te vallen’: ze weet en kan nog niet alles en eigenlijk moet ze nog veel leren. Ze is bang dat haar proeftijd niet verlengd wordt als ze tekortschiet.

Tijdens een van de eerste gesprekken bij de opdrachtgever doet ze zich daarom ‘groter’ en meer ervaren voor dan ze eigenlijk is. Ze komt te snel met conclusies en voorstellen, terwijl die niet passen bij de klantvraag. De klant dient een klacht in bij haar leidinggevende. Sandra’s zelfvertrouwen loopt daardoor een flinke deuk op.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen