Ontwikkeldoelen stellen

Maarten is accountmanager bij een groothandel. Hij heeft een gesprek met zijn leidinggevende over zijn functioneren en zijn verdere ontwikkeling. Zijn leidinggevende Cor voert het gesprek aan de hand van de lijst met criteria waaraan Maarten in zijn functie moet voldoen. In het gesprek worden deze criteria afgevinkt. Bij het punt ‘registratie van klantinformatie’ scoort Maarten een onvoldoende; hij is daarin volgens Cor te slordig. Cor blijft heel lang bij dit punt stilstaan: het is niet voldoende en hoe gaat Maarten dit verbeteren? Maarten houdt uiteindelijk een negatief gevoel over aan het gesprek. Er is veel gesproken over het ‘tekort’ en er is nauwelijks aandacht besteed aan de buitengewoon goede manier waarmee hij klantrelaties onderhoudt (iets wat het bedrijf al veel extra opdrachten heeft opgeleverd).

Wat had de leidinggevende Cor anders kunnen doen?

 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen