Kiezen op basis van criteria en gevoel

Alle beleidsmedewerkers van een ministerie moeten een cursus schriftelijk rapporteren volgen, waardoor ze hun vaardigheid vergroten in het schrijven van beleidsnotities naar aanleiding van uitgevoerde onderzoeken.

Er zijn twee bureaus die na een eerste oriëntatie op gesprek komen:

  • Bureau A is een gerenommeerd opleidingsinstituut dat al vele jaren ervaring heeft met het uitvoeren van opleidingen in schriftelijke communicatie. Het gesprek verloopt volgens een duidelijke gespreksstructuur die door de gesprekspartner van het opleidingsbureau wordt aangereikt. Alle bespreekpunten worden netjes langsgelopen. De opleiding die uiteindelijk in aanmerking blijkt te komen, is een bestaande opleiding waaraan beperkte aanpassingen gedaan kunnen worden. De leidinggevende houdt een gevoel over van ‘een routinematig gesprek’ waarin weinig ruimte is voor toespitsing op zijn opleidingsvraag en zijn werknemers.
  • Bureau B is een klein beginnend opleidingsbureau, waar de twee gesprekspartners zelf uit de praktijk van beleidsadvisering komen. Ze sluiten in het gesprek vrij gemakkelijk aan bij de praktijk van het ministerie en ze komen met creatieve ideeën voor de inrichting van de opleidingsdagen. Bovendien stellen ze goede vragen. De leidinggevende kijkt achteraf terug op een plezierig gesprek.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen