Wie van uw werknemers zijn ‘voorbeeldfiguren’

Binnen een team van de politie stroomt een groep jonge werknemers in. De leidinggevende vraagt zich af welke ervaren politieagenten het meest geschikt zijn om deze nieuwe werknemers te begeleiden bij het leren omgaan met psychisch belastende werksituaties. Immers, ook ‘jonge dienders’ komen vaak in aanraking met ernstige incidenten. Het is belangrijk dat ze vaardigheden leren om die heftige ervaringen goed te verwerken.

De leidinggevende gaat op onderzoek uit wie binnen het team de informele ‘voorbeeldfiguren’ zijn, die deze rol goed op zich kunnen nemen. Daartoe brengt hij in beeld wie:

  • het vaakst op informele wijze benaderd worden door collega’s om even te praten na afloop van een zwaar incident;
  • zelf een voorbeeld is van een agent die goed in staat is psychische belasting te verwerken;
  • kwaliteiten heeft op het gebied van luisteren, coachen en het bieden van mentale support.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen