Kennisuitwisseling stimuleren

In een bedrijf voor elektrotechniek werkt men vaak in duo’s: een jongere collega werkt samen met een ervaren collega. Het idee erachter is dat de jongere van de oudere collega het vak al werkend leert.

Nu is de werkdruk in de storingsdienst hoog. De storingsmonteurs worden strak ingepland en hebben vrij kort de tijd om de gemelde storingen op te lossen. Het gevolg is dat bij een storing vooral de ervaren monteur aan het werk is en de jongere monteur enkel ‘twee extra handjes’ is, die praktische ondersteuning biedt en spullen aangeeft.

De jonge monteurs merken wel eens op dat ze in zo’n samenwerking niet zo veel leren; ze zien vooral hoe goed de ervaren werknemer is.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen