Vastzitten van kennis in dezelfde groepjes collega’s

Op een grote basisschool geven vrijwel alle leerkrachten al vele jaren achter elkaar les in hetzelfde leerjaar. Omdat het een grote school is, werkt men in teamverband: leerkrachten van groep 1 tot 3 zitten bij elkaar, evenals van groep 4 tot 6 en van groep 7 en 8.

De meeste leerkrachten werken dus altijd samen met dezelfde kleine groep collega’s. Het nadeel is dat er tussen de teams steeds minder uitwisseling plaatsvindt. Als er onderwijsvernieuwingen zijn die voor de gehele school gelden, is te merken dat de teams daaraan op een verschillende manier invulling geven. Dat komt de eenheid van werken binnen de school niet ten goede.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen