Veilig voelen om kennis te delen

Johan is een senior consultant, hij werkt al 28 jaar bij adviesbureau BGK. Omdat hij zo ervaren is, krijgt hij vaak jongere collega’s in zijn projecten toegewezen, zodat zij kunnen leren van zijn kennis en ervaring.

Johan voelt zich vereerd, maar ook wel ongemakkelijk. Steeds vaker stelt hij zich zelf de vraag: ‘Als ik nu al mijn kennis en ervaring deel met die jongere collega’s, dan kunnen zij het straks ook. Waarin onderscheid ik mijzelf dan nog van hen? Mijn tarief is wél twee keer zo hoog als dat van een junior adviseur.’ Het overdragen van zijn kennis en ervaring voelt voor hem dus niet veilig: hij geeft het ‘weg’ aan zijn jongere collega’s, die er straks misschien vandoor gaan met de klant omdat ze het zelf kunnen.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen