Eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden die de werkgever en de werknemer samen overeenkomen kun je niet zomaar eenzijdig wijzigen. Dat is anders bij bedrijfsregels. Die vallen onder de instructiebevoegdheid van de werkgever en mogen vaak wel eenzijdig door de werkgever worden gewijzigd.

Het wijzigen van arbeidsvoorwaarden mag als je een eenzijdig wijzigingsbeding overeenkomt met de medewerker. Zo'n eenzijdig wijzigingsbeding moet schriftelijk vastgelegd zijn. Maar dat hoeft niet per se in de arbeidsovereenkomst. Het kan op verschillende plekken staan:

Je kunt arbeidsvoorwaarden ook wijzigen zonder eenzijdig wijzigingsbeding. De werknemer moet dan instemmen met de aanpassing.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen