Top 5 meest gestelde vragen over ouderschapsverlof

Top 5 meest gestelde vragen over ouderschapsverlof
10/27/2021

 

    Over het onderwerp ouderschapsverlof zijn vaak veel vragen. Dit zijn de meest gestelde.

    Foto: Shutterstock

    1. Kan ouderschapverlof in combinatie met aanvullend geboorteverlof?

    Het aanvullend geboorteverlof kan in combinatie met het ouderschapsverlof worden opgenomen. Het aanvullend geboorteverlof bedraagt vijf maal de arbeidsduur per week. Stel dat de werknemer ouderschapsverlof opneemt, dan worden deze uren er niet van afgehaald.

    2. Hoe bereken je ouderschapsverlof?

    Een werknemer heeft voor elk kind tot 8 jaar recht op ouderschapsverlof voor maximaal 26 maal de arbeidsduur per week. De uren voor het verlof bereken je op basis van de wekelijkse arbeidsduur die je met de werknemer hebt afgesproken.

    3. Ouderschapsverlof onderbreken tijdens zwangerschapsverlof: hoe zit dat?

    Een werknemer kan aangeven dat hij het ouderschapsverlof toch niet wil opnemen of niet wil voortzetten als gevolg van zwangerschapsverlof, bevallingsverlof of adoptieverlof. De werkgever mag een dergelijk verzoek niet weigeren. Het ouderschapsverlof van de werknemer vervalt na het verzoek niet.

    4. Bouwt een werknemer vakantiedagen op tijdens ouderschapsverlof?

    Een werknemer bouwt over de uren ouderschapsverlof geen vakantie op. De werknemer ontvangt dan namelijk geen loon en de vakantieopbouw is daaraan gekoppeld. Dit is anders als de werkgever het loon doorbetaalt over de opgenomen uren ouderschapsverlof. In dat geval ontvangt de werknemer wel loon en bouwt de werknemer wel vakantiedagen op.

    5. Welke verlofregelingen zijn er voor de partner bij de geboorte van zijn/haar kind?

    De partners van vrouwen die zijn bevallen van een kind, hebben in verband met de geboorte van hun kind de volgende wettelijke verlofrechten:

    • calamiteitenverlof met loondoorbetaling op de dag(en) van de bevalling;
    • geboorteverlof met loondoorbetaling gedurende eenmaal het aantal werkuren per week, op te nemen binnen vier weken na de geboorte;
    • aanvullend geboorteverlof als het kind op of na 1 juli 2020 is geboren én het (standaard) geboorteverlof is opgenomen met UWV-uitkering (70% van het dagloon (tot maximaal 70% van het maximumdagloon)) gedurende 1, 2, 3, 4 of 5 volle weken. Het verlof mag de partner gespreid opnemen;
    • ouderschapsverlof gedurende 26 maal de wekelijkse arbeidsduur, op te nemen voor de achtste verjaardag van het kind.
    Terug