NOW update: UWV-loket weer open

NOW update: UWV-loket weer open
5/5/2021

Vanaf 6 mei 2021 kunt u terecht bij UWV voor de aanvraag voor de vijfde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De tegemoetkoming kan worden aangevraagd voor de maanden april tot en met juni 2021.

Foto: ANP, Jeroen Jumelet

Aanvragen voor de vijfde periode van de NOW-regeling kunnen worden ingediend tot en met woensdag 30 juni 2021.

De voorwaarden in de vijfde periode NOW zijn ongewijzigd. Werkgevers met minimaal 20% omzetverlies over een periode van drie maanden komen in aanmerking voor een tegemoetkoming van maximaal 85% van de loonkosten voor de maanden april tot en met juni 2021. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80% van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt betaald in drie termijnen.

Nieuwe rekenhulpen voor inschatting omzetverlies

Wie minder omzetverlies heeft geleden dan opgegeven of te maken heeft met een dalende loonsom, kan worden geconfronteerd met een terugvordering. Om werkgevers te helpen bij het maken van een inschatting, heeft UWV online rekenhulpen ontwikkeld. Zo is er een rekentool waarmee werkgevers het percentage aan omzetverlies over een periode van drie maanden kunnen berekenen. En met een simulatietool kunt u zien wat de gevolgen van een dalende loonsom zijn voor de uiteindelijke afrekening en wat voor bedrag aan voorschot en definitieve tegemoetkoming de werkgever mag verwachten op basis van zijn loonsom en geschatte omzetverlies.

Terug