Terug naar kantoor met testen

Terug naar kantoor met testen
4/14/2021

Ter voorkoming van mentale klachten, faciliteren steeds meer bedrijven beperkte en gereguleerde terugkeer naar werken op kantoor. Wat nou als je werknemers die op kantoor komen werken preventief laat testen? Wat zijn de voor- en nadelen?

Foto: Shutterstock

 

Ter voorkoming van mentale klachten, faciliteren steeds meer bedrijven beperkte en gereguleerde terugkeer naar werken op kantoor. Roulatieschema’s per dag of per dagdeel moeten eenzame werknemers weer onder de mensen brengen, ritme en structuur terugbrengen, maar ook koffiepraatjes, afdelingsroddels en kantoorhumor. Het klinkt natuurlijk logisch, maar de besmettingscijfers liegen er niet om. Goedbedoelde zorg voor de mentale gesteldheid van medewerkers moet natuurlijk niet leiden tot een bedrijfsbrede corona-uitbraak.

Testen? Testen!

Wat nu als je werknemers die op kantoor komen werken, preventief laat testen? Preventief testen van mensen zonder klachten en zonder bekende blootstelling kan vroegtijdig besmettingen helpen opsporen en uitbraaksituaties voorkomen. Werkgevers kunnen hun werknemers daarmee een veiligere werkomgeving bieden. Als iedereen zich dan ook nog goed aan de coronamaatregelen houdt – anderhalve meter afstand, verplichte looproutes, niet met z’n tweeën in de keuken, handen wassen en ramen wagenwijd open – dan moet beperkte terugkeer naar kantoor toch veilig kunnen? Bij preventief testen is het advies om dit twee keer per week te doen.

Verplichten kan niet

Een werkgever mag een werknemer niet verplichten om een test te doen en hij mag werknemers ook niet verplichten om de testresultaten met zijn werkgever te delen. Dat is natuurlijk problematisch als je het testen als veiligheidsmaatregel wilt invoeren voor beperkte terugkeer naar kantoor. Immers, als de ene helft wel, en de andere helft niet test, dan vermijd je daarmee geen verspreiding. Ben je dan weer terug bij af?

Je kunt je werknemers de keuze laten: ofwel testen, testresultaat met de werkgever delen en de mogelijkheid om beperkt terug te keren naar kantoor. Ofwel niet laten testen en/of resultaat niet delen en thuiswerken. Natuurlijk is hier een en ander op af te dingen. Want is de keuze om wel of niet te testen en het resultaat te delen wel helemaal vrij. Nee, natuurlijk niet. Als je als werknemer terug wilt naar kantoor, dan moet je wel. Dit lijkt gerechtvaardigd, zeker als je de reden om dit zo te doen in aanmerking neemt: het zorgen voor mensen die er mentaal aan onderdoor gaan.

Eigen verantwoordelijkheid

Sinds kort zijn de zelftests te koop bij de apotheken (circa € 9,- per test) en ook online (circa € 5,85 per test bij aankoop van honderd tests). Dat is wellicht een goed alternatief. Zeker als je als werkgever moeite hebt met het verplichten van werknemers om te testen en de resultaten te delen. De werkgever kan iedere werknemer die heeft aangegeven in beperkte mate weer naar kantoor te willen, een aantal zelftests toesturen. De werkgever verzoekt de desbetreffende werknemer om twee maal per week preventief te testen. Of om vlak voordat hij op weg gaat naar een werkdag op kantoor te testen. Bij een positieve test vraagt de werkgever de werknemer uiteraard om thuis te blijven(werken). Het is dan de eigen verantwoordelijkheid van de werknemer om wel of niet aan het verzoek van de werkgever te voldoen. De meeste werknemers kunnen die verantwoordelijkheid wel aan.

Terug