Extra steun voor evenementenbranche

Extra steun voor evenementenbranche
7/21/2021

Met het oplopen van de coronabesmettingen heeft het demissionair kabinet besloten om evenementen waar geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden van 10 juli tot en met 13 augustus te verbieden. Om de evenementorganisatoren tegemoet te komen, is de subsidieregeling aangevuld.

Foto: Shutterstock

Het besluit raakt de evenementenbranche hard. Daarom is besloten om de subsidieregeling uit te breiden. Wat houdt deze uitbreiding precies in?

Evenementorganisaties kunnen rekenen op een subsidiegarantie van 100%. De terugbetalingsverplichting vervalt voor evenementen in de periode 10 juli t/m 3 september 2021.

De aanvraag voor ondersteuning wordt verlengd en de minimaal aantal eerdere edities om aanspraak te maken op de garantieregeling wordt teruggebracht van twee naar één. Evenementorganisatoren kunnen een aanvraag indienen tot drie weken na inwerkingtreding van de uitbreiding van de garantieregeling of, als dat later is, tot drie weken voor de geplande evenementdatum.

De kosten voor buitenlandse artiesten vallen met de uitbreiding ook onder de garantieregeling voor de gehele periode van 1 juli t/m 31 december.

Kosten worden gemaakt in de voorbereidingen voor aanbetalingen van artiesten, opbouwen van het evenemententerrein en kosten voor de beveiliging. Hiervoor is op dit moment nog geen juiste tegemoetkoming. Het kabinet heeft besloten om hiervoor de komende tijd een gerichte aanpak uit te werken.

Lees hier meer over de regeling.

Terug