Nieuwe deadline aanvraag definitieve vaststelling NOW-1

Nieuwe deadline aanvraag definitieve vaststelling NOW-1
11/12/2021

Werkgevers die nog geen definitieve vaststelling van de NOW-1 hebben aangevraagd, krijgen hiervoor opnieuw extra tijd.

Foto: Shutterstock

Op 31 oktober is de oorspronkelijke termijn voor het indienen van de vaststellingsaanvraag NOW-1 verstreken. De meeste werkgevers hebben hun vaststellingsaanvraag op tijd ingediend, schrijft demissionair minister Koolmees aan de Tweede Kamer. Het kleine percentage werkgevers dat nog geen vaststelling heeft aangevraagd, ontvangt een herinnering van UWV en krijgt nog tot en met 9 januari 2022 om alsnog de aanvraag in te dienen.

De groep werkgevers die vóór 31 oktober jl. heeft aangegeven meer tijd nodig te hebben voor het indienen van een benodigde derden- of accountantsverklaring heeft daarvoor 14 weken aanvullend de tijd. Dit komt voor deze groep neer op uiterlijk 6 februari 2021. Deze mogelijkheid geldt ook voor de werkgevers die de vaststellingsaanvraag in de bovengenoemde herstelperiode (periode tussen 31 oktober en 9 januari) doen.

Deadline vaststelling NOW-2, -3 en -4 ook aangepast

Eerder liet de regering al weten dat het vaststellingsloket van de NOW-2 langer wordt opengesteld, tot 31 maart 2022. De sluitingsdata van alle tranches van de NOW-3 worden samengetrokken met de sluitingsdatum van het vaststellingsloket NOW-4, namelijk 22 februari 2023. Daarnaast heeft UWV aangegeven het NOW-4 loket al per 31 maart 2022 te zullen openen.

Bronnen

Terug