Nieuwe website helpt werkgevers bij communicatie over pensioen

Nieuwe website helpt werkgevers bij communicatie over pensioen
9/13/2022

De nieuwe pensioenregeling komt dichterbij. Om werknemers te helpen met de informatievoorziening is een nieuw pensioenplatfom gelanceerd.

De nieuwe Wet toekomst pensioenen lijkt nog een eind weg. Als de Eerste en Tweede Kamer akkoord zijn met de wet, gaan de regels op zijn vroegst in op 1 januari 2023. Alle pensioenregelingen moeten tussen 2023 en 2027 worden omgezet in een premieovereenkomst met een leeftijdsonafhankelijke, vlakke premie. Uiterlijk 1 januari 2025 moet de transitie naar een nieuwe pensioenregeling zijn afgerond, dan moet er overeenstemming zijn bereikt over de nieuwe pensioenregeling en de uitvoering van deze regeling.

Het is goed om een plan klaar te hebben voor de overgangsperiode. In deze transitiefase moet een werkgever afhankelijk van de pensioenregeling (verplichting vanuit bedrijfstakfonds of cao of geen verplichting) een aantal belangrijke keuzes maken: een overgangsregeling, de nieuwe pensioenregeling voor nieuwe werknemers en het partnerpensioen.

Informeren over wijzigingen

In elke fase van de nieuwe wet is het de taak van de werkgever om werknemers hierover zo compleet mogelijk te informeren. Om werkgevers hierbij te helpen, is het platform Werken aan ons Pensioen gelanceerd door het ministerie van Sociale Zaken in samenwerking met sociale partners. Zo is er een toolbox gemaakt met kant-en-klare communicatiemiddelen voor werkgevers. Ook is het mogelijk medewerkers te verwijzen naar een deel van het platform, de website Ons Nieuwe Pensioen, dat speciaal is gereserveerd voor informatie aan werknemers.

 

Fotobron: Shutterstock

Terug