Check voorlopige berekening Wtl: geef correcties door vóór 1 mei

Check voorlopige berekening Wtl: geef correcties door vóór 1 mei
4/26/2024

UWV stuurde uiterlijk op 14 maart een voorlopige berekening Wtl als je voor 2023 recht hebt op tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Controleer deze berekening vóór 1 mei 2023.

In de voorlopige berekening Wtl staat voor welke werknemers en voor welke bedragen je als werkgever recht hebt op een of meer loonkostenvoordelen (LKV’s), op het lage-inkomensvoordeel (LIV) of op het jeugd-lage-inkomensvoordeel (jeugd-LIV). De berekening is gebaseerd op de aangiften loonheffingen en correcties over 2023 die je tot en met 31 januari 2024 hebt ingediend. Als de berekening niet klopt of als er gegevens ontbreken, dien dan tot 1 mei 2024 correcties in bij de Belastingdienst en controleer de loonheffingsaangiften 2023. Als de voorlopige berekening afwijkt of als je deze niet hebt ontvangen terwijl dat wel verwacht werd, neem dan contact op met UWV. Dit kan bijvoorbeeld via de Werkgeverslijn.

Aanvraag doelgroepverklaring nog in behandeling

Als een aanvraag van een werknemer voor een doelgroepverklaring LKV op 31 januari 2024 nog in behandeling was, staat dit LKV niet in de voorlopige berekening. Zodra de doelgroepverklaring wordt toegekend, kan je de indicatie voor het LKV alsnog op ‘ja’ zetten door een correctiebericht uiterlijk 1 mei in te dienen. Correctieberichten die na 1 mei 2024 worden ingediend, neemt de fiscus niet mee in de definitieve berekening die je uiterlijk op 31 juli van dit jaar ontvangt. Deze correctieberichten worden wel in de polis administratie verwerkt. Het is dus belangrijk om ze gewoon in te dienen.

Definitieve berekening

Je ontvangt de definitieve beschikking vóór 1 augustus 2024 van de Belastingdienst. Die betaalt de tegemoetkoming(en) zo snel mogelijk uit aan je uit. Dit gebeurt uiterlijk binnen zes weken na de datum op de beschikking, dus vóór 12 september 2024. Dezelfde termijn van zes weken na de dagtekening van de beschikking geldt voor het indienen van bezwaar en beroep.

Terug