Kun je ruziënde medewerkers ontslaan?

Kun je ruziënde medewerkers ontslaan?
6/7/2024

Twee van mijn medewerkers hebben constant ruzie. Laatst vochten ze bijna. Kan ik ze ontslaan?

Twee van mijn medewerkers zitten elkaar constant in de haren. Laatst vlogen ze elkaar zelfs bijna aan. Mijn collega’s en ik zijn er wel klaar mee. Ik wil eigenlijk een van beiden ontslaan, wie van de twee maakt me niet uit. Hoe pak ik dat aan?

Het antwoord

Allereerst zou ik met allebei apart gaan praten om te polsen wat ze er zelf van vinden. Wellicht is een van de twee de situatie ook wel zat en is diegene bereid om te praten over een vrijwillig vertrek. Dat kost dan hoogstwaarschijnlijk wel geld in de vorm van een ontslagvergoeding, maar het is wel de snelste manier met het minste gedoe.

Want als geen van beiden openstaat voor een vrijwillig vertrek, begint er een tijd- en energie-rovend traject. Je moet als werkgever namelijk eerst je uiterste best doen om het conflict tussen deze collega’s op te lossen. Dat doe je door gesprekken te voeren met allebei apart en met hen samen; door afspraken met ze te maken en erop toe te zien dat ze die nakomen; door op te treden als de afspraken niet worden nageleefd; door regelmatig evaluatiegesprekken met ze te voeren. Als dat niet goed loopt, kan van een werkgever worden verwacht om een mediator in te schakelen.

Als dat allemaal niet lukt, zul je als werkgever ook nog moeten onderzoeken of overplaatsing van (een van) beide medewerkers tot de mogelijkheden behoort. Pas als dat ook niet lukt, kan onvrijwillig ontslag een optie zijn, maar zonder garantie op succes. Pakt onvrijwillig ontslag wél goed uit, dan moet je nog een transitievergoeding betalen.

Terug