Bijverdiengrens vervalt voor alle studenten

Bijverdiengrens vervalt voor alle studenten
6/7/2024

Werkgevers met drukte in het vooruitzicht kunnen studenten meer gaan inzetten. Per 1 januari 2024 is de bijverdiengrens vervallen voor alle studenten met studiefinanciering.

De bijverdiengrens voor studenten met studiefinanciering was al eerder opgeheven voor hbo- en wo-studenten en is nu ook vervallen voor mbo’ers.

Onbeperkt bijverdienen

Voorheen moesten studenten met studiefinanciering hun bijverdiensten onder een bepaalde grens houden. Als hun inkomen, inclusief inkomsten uit stages of bijbanen, boven die grens kwam, moesten ze hun studiefinanciering stopzetten om te voorkomen dat ze aan het eind van het jaar geld moesten terugbetalen. Sinds 2020 mochten hbo- en wo-studenten al onbeperkt bijverdienen, maar voor mbo-studenten gold nog een grens van ongeveer € 16.000 per kalenderjaar. Ook die is nu afgeschaft, per 1 januari 2024.

Meer inzetbaar

Voor zowel de studerende werknemer als de werkgever biedt deze verandering voordelen. Werkgevers met studenten in dienst hoeven nu niet langer te wijzen op de bijverdiengrens, maar eerder op het feit dat die grens is opgeheven. In tijden van personeelstekort kunnen studenten dus meer worden ingezet. Dat is vooral gunstig voor branches waar toch al veel studenten werken, zoals de horeca.

Terug