Maatregelen betreffende de salarisbetaling

Loonkosten zijn een grote kostenpost. Als een werkgever onvoldoende werk voorhanden heeft, dan moet hij wel gewoon het loon van de werknemers doorbetalen, dat is de hoofdregel. 

  • Als een werknemer zijn werkzaamheden geheel of gedeeltelijk niet kan doen door het coronavirus, geldt het principe ‘Geen arbeid, wel loon, tenzij het niet verrichten van de arbeid voor rekening van de werknemer komt’.
  • U kunt besluiten om oproepkrachten niet meer op te roepen voor arbeid.
  • Ook is het mogelijk om tijdelijke contracten niet te verlengen om zo de loonkosten te verlagen.
  • Als de betaling van het vakantiegeld niet mogelijk is, kunt u kijken of werknemers akkoord zijn met een latere uitbetaling hiervan of een betaling in termijnen.
  • Wilt u de uitbetaling van de winstuitkering uitstellen of in termijnen betalen, dan moet u dit voor instemming aan de ondernemingsraad voorleggen. Voor het uitstellen van de uitbetaling van de dertiende maand geldt hetzelfde.
  • U kunt onderzoeken of bepaalde arbeidsvoorwaarden (bijvoorbeeld bonussen of gratificatieregelingen) tijdelijk of langdurig kunnen worden gewijzigd.

 

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video’s en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen