Opzegtermijnen

  • Als een werkgever een arbeidscontract wil opzeggen, dan moet hij de opzegtermijn in acht nemen.
  • Om te bepalen welke opzegtermijn je in acht moet nemen, moet je eerst kijken of er iets over in het arbeidscontract staat over een opzegtermijn en zo ja, wat dan. 
  • Als in het arbeidscontract niets staat over een opzegtermijn of als wordt verwezen naar ‘de wettelijke bepalingen’, dan geldt de opzegtermijn die in de wet staat. Die termijn is afhankelijk van de duur van het dienstverband. 
  • Soms kan in de toepasselijke cao nog iets staan over opzegtermijnen, daarom is het altijd verstandig om ook nog even in de cao te kijken.

Onbeperkte toegang?

XpertHR Checkit is speciaal ontwikkeld om leidinggevenden binnen alle sectoren te ondersteunen bij HR- en managementvraagstukken. Door middel van praktische tools, checklists, video's en voorbeeldbrieven, vindt een leidinggevende snel een betrouwbaar antwoord op al zijn vragen.

XpertHR Checkit ondersteunt tevens de HR-manager binnen de organisatie. De HR-manager kan vol vertrouwen zaken uit handen geven, maar houdt grip door te monitoren en eigen beleid toe te voegen aan XpertHR Checkit.

Inloggen